BortaGym är bättre än inget gym

Lyckades masa mig till gymmet trots att jag var själv och inte på hemmaplan, annat och sämre gym än jag är van vid.

Tänkte köra lite biceps och triceps eller bröst idag, hade inte helt bestämt mig innan jag kom till gymmet... slutade med att jag körde både biceps, triceps, framsida lår,baksida lår, vader, mage, rygg och några avslutande minuter stod jag och boxade på en säck. Vid det laget fanns ingen energi alls i princip så jag tog lite av det sista och försökte bankad sönder säcken.

Jag är inte van att varken vara nära att kräkas eller känna blodsmak av att gymma, första gången på länge.
Jag minns hur min fotbollstränare en gång skrek "blodsmak är gott", och visst fan är det!
För övrigt så blev jag mäkta förvånad över att upptäcka att jag var betydligt starkare än åtminstone 2 st i min egen storlek. På mitt gym är inte det vanligt...

Synd att jag aldrig fört någon träningsdagbok, hade varit kul att se vad man tog för vikter för ett par år sen...
På samma sätt så tycker jag att det är synd att jag inte började fotta mig själv för att få en bild av hur träningen tagit. Det enda jag kan säga nu är ju att det tycks gå åt rätt håll iaf...
Jag gillar hur axelpartiet, bröst, triceps och biceps samt mage sakta men säkert börjar ta form.
Får jag nån fason på knät så borde jag kunna styra upp det fett som framförallt sitter på buk.

SAAAAKNAR boxningen! Nästa vecka kanske vi kör igång igen?

Veckans första måndag!

Kunde dagen börjat bättre, axelpass på gymmet, Awesome!

Något som inte gjorde saken sämre var att jag kunde öka vikterna utan att få ont i någon av axlarna, riktigt skönt det med! :)

Jag har en känsla av att jag många gånger värmt upp för dåligt när jag har tränat axlar.



Back on track?!

Så igår blev det en välbehövlig promenad, mycket skönt faktiskt!

Dock så började mitt knä jävlas nåt det grövsta helt plötsligt?! Blev helt enkelt att ta bussen hem för att jag inte kunde gå riktigt. Haltade omkring i lägenheten hela kvällen sen, var så pass att man gruvade sig för att kliva ur stolen osv.

Idag är det dock ok, haltar lite men det är inget som jag orkar bry mig nämnvärt om.
Var för övrigt på gymmet idag för första gången sen i tisdags morse, var skönt men jag var trött i kroppen så jag är lite orolig för vad som kommer.
Tog det rätt lugnt och körde bara lite lutande bänk med hantlar och maskin jag inte kommer på namnet. Bara bröst alltså! Fyllde på med mage och lite rehab med baksida och framsida lår på låg vikt, känns kanonbra. Vill upp på trevligare vikter imorrn.
Saknade all form av motivation idag, troligen för att jag fortfarande var trött i kroppen. Får hoppas på att det blir bättre i veckan :). Träningen i veckan kommer dock bli lidande eftersom jag inte kommer vara hemma tis-fre alt tis-sön.

Kan dock behövas denna lilla mjuka början av träning.

Hoppas att vi kan börja med boxning veckan efter den som kommer nu, hoppas även att knät ska tillåta mig att börja lira lite fotboll :D. (Man kan väl försöka lite för att se om det funkar!)
Sen kan det hända att jag skaffar mig ett par nya skidor så att jag kan göra min träningspolare sällskap i spåren, ruggigt bra träning det! Synd att jag inte hittar mina pjäxor, har ju komplett utrustning som är typ oanvända men de har ju ett par år på nacken så att dagens pjäxor inte lär passa (såklart?!).

Vad var det jag sa?

Jag visste att jag var på väg att bli sjuk, nu är det i alla fall fakta.

En dryg vecka avverkad av det nya årets träningsdos.

Så alltså… nu är jag inne på min andra träningsvecka år 2012.

Första veckan bjöds av:

 

Måndag morgon: Skulle träna men försov mig så att jag missade tyvärr detta bröstpass

Måndag kväll: Ben

Tisdag morgon: axlar + översida rygg

Tisdag kväll: Simmade på sporthallen, ganska oseriöst tränat men det är framförallt för att mjuka upp kroppen och för att få högerknät att återhämta sig.

Onsdag morgon: Bröst

Onsdag kväll: Vila

Torsdag morgon: Axlar + rygg

Torsdag kväll: Vila

Fredag morgon: Bröst (riktigt skönt pass med bra pump)

Lördag: Vila

Söndag: Vila

 

Är lite osäker på vad vi körde vilka dagar eftersom det blir så frekvent träning att jag inte lyckas hålla isär dagarna såhär i efterhand. Det jag är helt säker på är Tisdag kväll och Fredag

 

 

Denna vecka har börjat bra även om jag springer omkring och oroar mig för att jag ska bli sjuk när som hälst.

 

 

Måndag morgon: Axlar + ovansida rygg (riktigt skönt pass med bra pump)

Måndag kväll: Ben +mage + svankrygg (riktigt skönt pass där jag tydligt kände att benen pallar med betydligt mycket mer än vad jag tidigare trott och att jag fick ge även mage rejält med stryk)

Tisdag morgon: Biceps + triceps (riktigt skönt pass, kändes som armarna skulle explodera :D)

Tisdag kväll: Ikväll blir det simning, kommer bli troligtvis 10 längder där vi bara softar och så, sen ytterligare 10 där vi kör mer seriöst. Träning som inte är så seriöst betonad men den ger ändå rätt bra då det är lite andra rörelser mot de man vanligtvis gör på tex gymmet.

 


Vad hände? Hur gick det?

Fortsätter på min gamla blogg StrandformenElva och lägger upp samma inlägg på båda som ett slut på det gamla och en början på något nytt.


Av diverse anledningar så gick sommarens mål åt H-vete, träningsmässigt gick det sådär inför sommaren 2011. När det gäller konditionsmålet var det under all kritik. Men nu under hösten som var så tog jag igen det rätt bra med hjälp av boxning, simning gym och lite konditionsträning på gym... sammanlagt upp mot 9 träningstillfällen i veckan när jag tränade som hårdast. No Life... ;)
Tyvärr så hände en sak i början av december som ändrade mycket i min träning, mitt knä lämnade in handduken. Jag hoppas innerligt att det ska lösa sig eftersom jag är sugen att testa på att spela fotboll igen, typ 10-års jubileum eller något.

Kollade på en bild från förra sommaren, en bild som jag då var nöjd med eftersom jag redan då tyckte att jag biffat till mig. Jag börjar känna att jag sakta men säkert kommer ikapp det jag missat, att kroppen börjar hitta en form som jag är nöjd med.

Steg 1 är att komma igång med gym efter en slapp vecka med massor av onyttigheter och i princip ingen träning alls.
Steg 2 är att komma igång med boxning igen.
Steg 3 är att testa på fotboll.
Steg 4 är att dra ner på intaget av onödiga snabba kolhydrater som jag får i mig i form av godis, kakor och sånt.

Att helt sluta äta godis, kakor, onyttig mat och alkohol är inte ens något mål, jag har inga ambitioner att bli helt "renlevnadsmänniska" på så sätt men jag vill dra ner det på en nivå som är kontrollerbar. Jag vet ju hur mycket bättre jag mår av att äta "rätt".

Fortsättningsvis kommer jag fortsätta på denna adress:
http://beachtolv.blogg.se/

RSS 2.0